Costa Rica - Tarrazú - Juanachute

kr129.00
Lägger till i kundvagnen ... Objektet har lagts till

Land: Costa Rica

Region: Tarrazu

Gård: Juanachute

Producent: Luis Anastasio Castro (“Tacho”)

Böntyp: Catuai, Caturra

Växthöjd: 1700 - 1800 möh

Process: Yellow honey

Rostning: Mellanrost

Arom: Nötter, choklad

Smakprofil: Torkad frukt, choklad

Bryggmetod: Filter, Aeropress


Juanachute är namnet på gården som ägs av Luis Anastacio Castro (eller "Tacho" som hans vänner och familj kallar honom). Juana och Chute var smeknamnen på Tachos far-far-farföräldrar, som fortfarande är ihågkomna av de nya generationerna och som fungerar som en inspiration för att namnge mikrokvarnen (process stationen). I Juanachute finns stor kunskap om flera bearbetningsmetoder, och utöver det har de bestämt den perfekta processen för var och en av deras gårdar och odlingsområden.

Juanachute började bearbeta kaffebär 2012, och idén kom från "Tachos" äldste son "Tachillo". Verksamheten bearbetar cirka 300 säckar per år från deras olika gårdar. Tacho och hans söner tycker verkligen om att experimentera och testa olika processer på sina gårdar för att avgöra vilka som är bäst att använda i varje fall.